Gele curry met bloemkoolrijst

We hebben de laatste veel stamppotten en Hollandse kost met jullie gedeeld, nu is het tijd voor verandering. Vandaag pakken we een nieuwe wereldkeuken: Aziatisch. Voedzaam & Snel heeft een recept gemaakt wat ons weer wat pit geeft tijdens deze koude dagen. Het is een heerlijk origineel recept, want het is anders dan normaal. 😉

We gebruiken deze keer namelijk geen rijst maar iets anders, namelijk: bloemkoolrijst. Dit is heel makkelijk om te maken en je hebt het binnen no-time op tafel staan, het is dus ideaal voor de wat luiere mensen onder ons. Buiten dat, is bloemkool ook erg voedzaam en zit het vol met vitamine C. Die vitamine kunnen we zeker wel gebruiken in deze tijd van het jaar.

What you need (2 porties)

  • Kokosmelk – 400 milliliter
  • Snijbonen – 250 gram
  • Kippendijfilet – 250 gram
  • Verse peterselie – 20 gram
  • Ongezouten cashewnoten – 20 gram
  • Rode ui – 1 stuk
  • Limoen – 1 stuk
  • Bloemkool – ½ stuk
  • Tikka massale kruidenpasta – 1 eetlepel

Make, Shake & Bake

  1. Snijd de topjes van de snijbonen er af, en snijd ze verder in grote stukken.
  2. Doe een laagje water in een pan en leg daar een vergiet op. Leg daar de snijbonen in en laat het vijf minuten stomen, met de deksel op de pan.
  3. Tijdens het stomen van de snijbonen kun je de kippendijfilets in blokjes snijden. Snijd de rode ui in ringen en de limoen in vier partjes.
  4. Bak in rijstolie de kipfilet samen met de rode ui voor vijf minuten.
  5. Voeg de kruidenpasta toe en roer dit goed door elkaar. Voeg daarna de kokosmelk, sap van de twee partjes limoen en de snijbonen toe aan de mix.
  6. Laat dit nu tien minuten zacht koken. In deze tijd snijd je de peterselie fijn en voeg je net iets meer dan de helft toe aan de curry.
  7. Snijd de bloemkool in stukken en vermaal de bloemkool in de keukenmachine. Mix dit tot dat de bloemkool het formaat van rijst heeft.
  8. Bak de bloemkool twee minuten in een droge pan.
  9. Serveer nu de bloemkoolrijst en curry met de overige peterselie, limoen en de cashewnoten.

Enjoy! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *