Ei-bieslook-kerry pannenkoek met gebakken kip & avocado

De eenvoud zelf maar wat een smaakbom! Ik maakte dit recept ‘per ongeluk’. Het was zo lekker dat ik het wel moest delen! De smaken zijn echt heel lekker bij elkaar en je waant je even in Mexico! 

Dit gerecht is laag in koolhydraten en hoog in eiwitten en de vetten uit de avocado bevatten veel gezonde nutriënten! Dit is een top gerecht voor 1 persoon als je eens geen rijst, aardappels of brood wilt eten. Je kan het zelfs meenemen naar je werk! ik ben super enthousiast dus zeker een keer maken als lunch of diner! Enjoy!

What do we need?

  • 2 eieren
  • 2 ei-eiwit
  • handje vol verse bieslook
  • 20 gram havermout
  • 1 tl kerrypoeder
  • kip kruiden
  • 100 gram kip
  • 1/2 avocado
  • plakjes komkommer
  • gedroogde rozemarijn
  • optioneel – salade, kiemen en snoeptomaatjes

Make, shake & bake

  1. Zet een blender klaar en doe hier alle eieren, de fijngesneden bieslook, kerrypoeder en de havermout in. Meng het even kort.
  2. Zet een middelgrote koekenpan op het vuur en vet/spray deze in met (kokos)olie.
  3. Giet het mengsel in de pan en bak als een pannenkoek.
  4. Daarna kan de pannenkoek al op een bord of snijplank.
  5. Bak ondertussen nu ook de kip gaar en kruid met de kip -of vleeskruiden (naar wens) en de rozemarijn.
  6. Besmeer de pannenkoek met avocado (beetje peper en zeezout naar wens).
  7. Is de kip gaar? Laat hem even afkoelen en snij dan in kleine stukjes. Deze kunnen bovenop de avocado.
  8. Leg dan plakjes komkommer eromheen, de tomaatjes en de rode radijs kiemen er nu ook bovenop en klaar!

2 thoughts on “Ei-bieslook-kerry pannenkoek met gebakken kip & avocado

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *