Drumsticks met perzik en gember en frisse couscoussalad

Ik ben gek op Couscous! In dit recept wordt volkorencouscous gebruikt, maar heb je weleens parelcouscous geprobeerd? Ik deel binnenkort een recept, je kunt er zo goed en makkelijk mee variëren. Met dit recept van Voedzaam en Snel hoef je in ieder geval ook niet lang in de keuken te staan en dat is fijn op drukke dagen!
Enjoy!
Voorbereidingstijd: 
Bereidingstijd: 
Totaaltijd: 
Aantal porties: 2

What do you need?

  • 4 kip drumsticks (bio)
  • 1 rode ui
  • 2 perziken (uit blik indien vers niet te koop is)
  • 1 klontje roomboter
  • 15 gram gember
  • 440 milliliter water
  • 50 gram rozijnen
  • 2 theelepels kaneel
  • 150 gram volkorencouscous
  • halve komkommer
  • 100 gram spinazie
  • 7 gram verse peterselie
  • 1 eetlepel extra vergine olijfolie
  • zeezout naar wens

Voor de marinade:

  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 theelepel kaneel
  • ½ theelepel gemalen komijnzaad
  • 1 theelepel korianderpoeder
  • ½ theelepel gedroogde vermalen Spaanse peper
  • ½ theelepel paprikapoeder
  • snufje zout

Make, Shake & Bake:

  1. Meng de ingrediënten voor de marinade en smeer de drumsticks ermee in.
  2. Snijd de ui in ringen, schil de perziken en snijd het vruchtvlees in stukjes.
  3. Bak de kippenpoten 10 min aan in een pan met een beetje roomboter, keer regelmatig om.
  4. Schil ondertussen de gember en snijd het vruchtvlees in kleine stukjes.
  5. Voeg 200 ml water, de ui, gember, de helft van de perzik en de helft van de rozijnen en de kaneel toe aan de kip en laat het geheel 10 minuten zachtjes koken; 7 minuten met de deksel op de pan en de laatste 3 minuten zonder deksel.
  6. Bereid intussen de couscous: breng 220 ml water aan de kook in een waterkoker.
  7. Snijd de komkommer in blokjes en de spinazie en peterselie fijn.
  8. Giet het hete water over de couscous en wacht even.
  9. Maak de couscous los met een vork en voeg de extra vergine olijfolie toe.
  10. Schep vervolgens de spinazie, de komkommer, de peterselie en de rest van de perzik en rozijnen door de couscous en voeg naar smaak zeezout toe.
  11. Serveer de couscous met de kip drumstick en de ‘jus’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *