19 december 2015 
1 min. leestijd

#15minute meal: Couscous met feta en granaatappel

#15minute meal: Couscous met feta en granaatappel
Na een lange dag werken of een drukke dag op school heb je vaak geen in om uren in de keuken te staan. Lekker en gezond eten hoeft helemaal niet veel tijd te kosten. Dat willen we jullie de komende weken laten zien met onze #15minutemeals. Recepten die binnen 15 minuten op tafel staan. Salades zijn makkelijk en gezond. Je kunt salades eten als avondeten, maar het is ook een makkelijke lunch voor de volgende dag. Een couscous salade kun je de avond van te voren klaarmaken en je hoeft het de volgende dag alleen nog maar in je tas te stoppen. Couscous is een prima vervanging voor aardappelen en rijst. Het is een graanproduct dat bestaat uit tarwemeel en water. Het is rijk aan koolhydraten en bevat daarnaast ook vezels, vitamine B en E en mineralen zoals ijzer, fosfor en zink.
couscous met cherrytomaatjes
WHAT DO WE NEED?
  • 1 kop (volkoren) couscous
  • Groentebouillonblokje
  • Halve granaatappel of half bakje granaatappelpitjes
  • Handje cherrytomaatjes
  • 1/2 plak Feta
  • 2 eetlepels pompoenpitten
  • Gedroogde munt
  • (Pikante) paprikapoeder
  • Kurkuma
  • Peper/zout/olijfolie
MAKE, SHAKE & BAKE
  1. Breng een laagje water met het bouillonblokje aan de kook en bereid de couscous volgens de verpakking.
  2. Snijd de feta en de tomaatjes in stukjes.
  3. Snijd de granaatappel door midden en verwijder de pitjes (dit kan makkelijk door met een pollepel op de granaatappel te kloppen) of gebruik diepvries granaatsappelpitjes. (Laat deze wel van te voren ontdooien).
  4. Roer de couscous met een vork los en maak het op smaak met munt, paprika, kurkuma, peper en zout.
  5. Garneer het gerecht met de cherrytomaatjes, feta, granaatappelpitjes, een scheutje olijfolie en de pompoenpitten.
Reactie plaatsen