Courgette pizza met kip en mozzarella

Wij houden van lekker en gezond eten, maar het moet vooral niet ingewikkeld en snel klaar zijn. Geen poespas gewoon binnen een handomdraai op tafel. Daarom vind je hier vanaf nu elke week de lekkerste recepten van Voedzaam & Snel. Ik had weer zin in pizza dus zocht ik voor jullie dit recept van een gezonde courgette pizza met kip en mozzarella. 

Deze week maken we weer een variatie op de courgette pizza. Deze keer niet met spekjes, zonder chorizo, maar met kip en mozzarella, hiep hoi! Omdat kip wel ietsje moeilijker is om op een plakje courgette te leggen, zonder dat alles er direct vanaf valt, vullen we de courgette. Eigenlijk is het dan niet meer echt pizza, maar een pizzabroodje, maar mij hoor je niet klagen :p.

Wanneer je deze heerlijke pizza’s op de foto zet, vergeet dan niet samen met #pizza en #healthy ook de hashtag #FGRecept te gebruiken, dan kunnen wij ook meegenieten van je kookkunsten.

What you need (2 personen)

  • Courgette – 2 (400 gram per stuk)
  • Pomodori tomaten – 1 blik
  • Kipfilet – 200 gram
  • Verse tijm – paar takjes
  • Knoflook – 2 tenen
  • Mozzarella – 125 gram (uitlekgewicht)
  • Roomboter – klontje
  • Peper en zout – naar smaak

 Make, Shake & Bake

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Snijd de courgette verticaal doormidden en schraap het vruchtvlees er met een lepel uit.
  3. Snijd het vruchtvlees fijn en houd het apart.
  4. Snijd de kipfilet in kleine blokjes en bak deze in een klontje roomboter goudbruin.
  5. Voeg het blikje met pomodori tomaten en het vruchtvlees van de courgette toe.
  6. Hak de knoflook en de tijm fijn, en voeg samen met de peper en het zout toe.
  7. Laat het 10 minuten zachtjes pruttelen totdat het vocht bijna verdampt is.
  8. Snijd ondertussen de mozzarella in plakjes.
  9. Leg een vel bakpapier op de ovenbakplaat en leg daar de halve courgettes op.
  10. Vul ze met het mengsel en verdeel er de in plakjes gesneden mozzarella over.
  11. Plaats het in de oven voor 10 minuten (de courgettes blijven knapperig en hoeven alleen maar warm te worden).

FG tip: wil je dat de courgettes zachter zijn, laat ze dan wat langer in de oven staan.

Facebook Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *