#Budgetrecept: Spaghetti sin carbonara

Lekker en gezond eten hoeft helemaal niet te duur te zijn. Dit willen wij jullie laten zien met onze #budgetrecepten. Vandaag een vegetarische variant op de Spaghetti Carbonara.

Doordat we diepvriessperzieboontjes gebruiken (van maar €0,49) kost het recept bijna niks! Voor minder dan €2,50 per persoon kun je genieten van deze heerlijke pasta. Je kunt de ingrediënten waarvan er iets overblijft later nog eens gebruiken in een ander recept. Zo gebruik je ingrediënten optimaal en bespaar je veel geld. Weggooien is namelijk zo zonde!

What do we need: (voor 2 personen)

  • 150 gram (volkoren) spaghetti
  • 450 gram sperzieboontjes (uit de diepvries)
  • 125 ml slagroom
  • 1 rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eieren
  • 1 zakje Parmezaanse kaassnippers
  • olijfolie
  • zout/peper

Make, Shake & Bake:

1. Breng twee pannen water aan de kook, één pan voor de boontjes en één voor de spaghetti.  Kook de spaghetti en de sperzieboontjes vervolgens volgens de verpakking.

2. Snipper de ui en pers de knoflooktenen en fruit het in een pan met een scheutje olijfolie.

3. Klop de eieren samen met de slagroom en breng op smaak met peper en zout.

4. Voeg de spaghetti en de sperzieboontjes toe bij het ui-knoflook mengsel en voeg ook het slagroom-ei mengsel toe.

5. Blijf het mengsel roeren tot het ei licht gestold is en voeg vervolgens ook naar wens de Parmezaanse kaas, het zout en peper toe.

6. Nog even verwarmen en klaar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *