Begin je dag met een Haverccino!

It’s monday again, een goed feestje gehad dit weekend of iets anders gedaan waar je een beetje uitgeput van bent? Dan hebben wij iets waar jij je week extra goed mee kunt starten: de Haverccino! 

Ik hoor je denken ‘Wat is nou weer een Haverccino?’. Dit is de ultieme ontbijttrend voor als je niet zoveel tijd hebt s ’ochtends. Naast het feit dat het niet lang duurt om dit ontbijtje te maken vult het ook nog eens enorm. Dus ben jij klaar voor een goede start van je dag? Lees dan verder voor het recept.

Havermout

Havermout is ideaal om je dag mee te beginnen omdat het zorgt voor een goed gevulde buik. Ook zorgt havermout ervoor dat je cholesterolgehalte daalt waardoor je de kans op hart en vaatziekten ook meteen verlaagd. Hiernaast bevat havermout antioxidanten die ervoor zorgen dat je immuunsysteem verbetert, waardoor je minder vatbaar bent voor ziektes. En heel belangrijk: havermout staat binnen no time op tafel. 😉

What you need (2 kopjes)

  • 150 ml melk naar keuze
  • 100 ml sojamelk (deze schuimt het beste)
  • 40 gram havermout
  • 2 kopjes espresso
  • 1 tl kaneel
  • 1 eetlepel honing
  • Steelpan
  • Koffiemachine
  • Melkopschuimmachine

Make and shake

  1. Breng in een steelpan de melk samen met de havermout aan de kook. Wanneer dit kookt voeg je de kaneel toe en laat alles zachtjes 5-10 minuten doorkoken.
  2. Als de 10 minuten bijna om zijn voeg je de honing toe en roer dit al smeltend door het mengsel heen.
  3. Wanneer de honing goed doorgeroerd is doe je het vuur uit en verdeel je het geheel over twee glazen.
  4. Schuim de sojamelk melk op en verdeel deze hierna over de twee glazen.
  5. Tot slot giet je bij ieder glas een espresso door de opgeschuimde laag melk. En voilà, je Haverccino is klaar!

Bron foto: Betty’s Kitchen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *