#BackToBasic: Simpel bananenbrood

Hoe maak je nou zélf een lekkere, gezonde tomatensaus, een kruidenmix of een maaltijdsoep zonder dat je hiervoor kant-en-klare pakjes of zakjes gebruikt? Wij geven jullie de antwoorden. De komende periode zullen wij jullie, naast de #budgetrecepten en #15minutemeals ook enkele #backt2basic recepten geven.

Vandaag het basisrecept voor een bananenbrood. Bananenbrood is voor ons een ideaal verantwoord tussendoortje. Je kunt namelijk makkelijk een bananenbrood voor de hele week bakken, zodat je het als tussendoortje mee kunt nemen. Laat het bananenbrood na het bakken goed afkoelen en snijd het in plakken. Door het brood in individuele plakjes in te vriezen, kun je elke keer dat je een plak wil eten, een plakje uit de diepvries halen.

WHAT DO WE NEED:

  • 3 rijpe bananen
  • 3 eieren
  • 150 gram (spelt)meel
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 1 eetlepel kaneel
  • 100 gram rozijntjes

MAKE, SHAKE & BAKE:

  • Verwarm de oven op 160 graden.
  • Klop de eieren met een snuf zout in ongeveer 5 minuten luchtig.
  • Prak de bananen met een vork en meng dit met de eieren.
  • Meng het meel, het bakpoeder en het kaneel door elkaar heen en voeg het in delen bij het banaan-eimengsel. Mix het tot een glad deeg.
  • Spatel de rozijntjes door het deeg en vul een ingevet bakblik met het deeg.
  • Bak het brood in circa 60 minuten op 160 graden gaar.
  • Je kunt testen of het gaar is door er met een satéprikker in te prikken. Als deze er droog uitkomt is het goed.

 

Eet smakelijk!

Facebook Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *