#Back2Basic: Tomatensoep met rozemarijn

Wij houden van lekker en gezond eten, maar het moet vooral eenvoudig en snel klaar zijn. Geen poespas, maar gewoon binnen een handomdraai op tafel. Daarom vind je hier vanaf nu elke week de lekkerste recepten van Voedzaam & Snel. Deze keer een recept voor zelfgemaakte tomatensoep, zo heb je geen pakjes of blikjes uit de supermarkt meer nodig!

WHAT DO WE NEED

  • Tomaten – 1,5 kilo
  • Knoflook – 3 tenen
  • Uien – 3 stuks
  • Verse rozemarijn – 3 takjes
  • Water – 350 ml
  • Bouillonpoeder – 2 eetlepels
  • Olijfolie – 1 eetlepel

MAKE, SHAKE & BAKE

  1. Breng een pan met water aan de kook.
  2. Kerf de tomaten kruislings in en leg ze in het kokende water totdat de huid gaat omkrullen.
  3. Doe de tomaten vervolgens in een bak met koud water.
  4. Je kunt nu het velletje gemakkelijk van de tomaat verwijderen.
  5. Snipper de uien en fruit deze op matig vuur.
  6. Snijd ondertussen de tomaten in blokjes, verwijder het harde gedeelte van het steeltje.
  7. Snijd de knoflook in zo klein mogelijke stukjes.
  8. Haal de blaadjes van de rozemarijn en hak deze fijn.
  9. Doe de knoflook, de rozemarijn en de tomaten bij de ui en schep alles door elkaar.
  10. Laat dit voor twee minuten op matig vuur staan.
  11. Voeg nu de 350 milliliter water en het bouillonpoeder toe, breng het geheel aan de kook, en laat het voor tien minuten met de deksel van de pan sudderen.
  12. Op het laatste pureer je alles nog eens met een staafmixer totdat de grote stukken uit het mengsel zijn en je een mooie en stevige soep hebt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *