#Back2Basic: heerlijke huisgemaakte pindakaas

Wij houden van lekker en gezond eten maar het moet vooral niet ingewikkeld en snel klaar zijn. Geen poespas gewoon binnen een handomdraai op tafel. Daarom vind je hier vanaf nu elke week de lekkerste recepten van Voedzaam & Snel. Deze keer een recept met voor huisgemaakte pindakaas.

Zelf pindakaas maken is harstikke makkelijk en je hebt maar drie ingrediënten nodig! Het voordeel van zelf pindakaas maken is dat je zeker weet dat er geen toegevoegde suikers in zitten. Want ook light producten zijn vaak niet zo light als je denkt. Er zit in light pindakaas minder vet, maar wel twee of drie keer zoveel(!!) suiker.

Wij smeren deze smeuïge pindakaas op brood, crackers en rijstwafels. Maar we pikken soms ook een lepeltje, of twee, rechtstreeks uit de pot (oops!).

In de koelkast is de pindakaas ongeveer één maand houdbaar.

  What do you need

  • Pinda – 500 gram (ongezouten)
  • Arachideolie – 4 eetlepels (pindaolie)
  • Zout – 1 theelepel

 Make & shake

  1. Doe de pinda’s, het zout en de arachideolie in de keukenmachine
  2. Mix het tot een glad geheel of laat wat er wat stukjes in als je van pindakaas met stukjes noot houdt
  3. Lepel de pindakaas uit de blender en stop in een glazen pot met goed afsluitbare deksel (bijvoorbeeld een oude en schoongemaakte pindakaas pot uit de supermarkt)
  4. Bewaar de pindakaas in de koelkast, roer even door de pindakaas voordat je er een broodje of cracker mee smeert
Tip: voeg honing toe voor een zoete twist!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *