Vitiligo

Binnen blijven omdat je je schaamt voor hoe je eruitziet en elke nieuwe dag zien als een obstakel die je moet trotseren. Zo voelde Ashley Soto, een meisje van 21 uit Orlando Florida, zich een lange tijd doordat zij door haar klasgenootjes werd gepest. Ze werd niet geaccepteerd omdat ze er net een beetje anders uitziet door haar huidaandoening Vitiligo. Uiteindelijk besloot ze er een punt achter te zetten en is ze van zichzelf gaan houden. You rock girl!

Vitiligo is een chronische huidaandoening waarbij sommige delen van het lichaam hun pigment verliezen. Dit zorgt ervoor dat er een gevlekte huid ontstaat, met huidkleurige delen die pigment bevatten en witte delen zonder pigment. Vitiligo zorgt er namelijk voor dat de pigmentcellen kapot worden gemaakt en er geen melanine (de stof die de huidskleur bepaalt) kan worden aangemaakt.

This girl rocks!

Ashley ging viral op het internet vanwege haar huidaandoening, maar dit was niet zomaar! Ze is haar huid namelijk gaan gebruiken als canvas voor haar kunstwerken. Ashley stapt hiermee uit haar comfort zone en kreeg hierop superveel positieve reacties. Dit heeft haar zelfverzekerdheid een extra boost gegeven en heeft haar geholpen om haar huidaandoening te accepteren. En waarom ook niet, want ze ziet er stunning uit.

Bron foto’s: Instagram Radiantbambi

Onze stagiaire Nicole is op dit moment bezig met haar afstudeerstage voor de opleiding Hotel- en Eventmanagement aan Hogeschool Tio. Naast haar stage bij FITGIRLS is ze drie keer per week te vinden op het korfbalveld en kweekt ze haar spierballen in de sportschool. Ondanks al dit gesport is er in het weekend zeker nog een gaatje over om, samen met haar vrienden, een dansje te wagen en te genieten van een biertje!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *