Appeltaart cake met noten

Wij houden van lekker en gezond eten, maar het moet vooral snel klaar zijn en niet te ingewikkeld. Geen poespas, maar gewoon binnen een handomdraai op tafel. Daarom vind je hier vanaf nu elke week de lekkerste recepten van Voedzaam & Snel. Sugar comas are so last year. Dit recept is koolhydraatarm, bevat geen toegevoegde suikers en is echt super lekker, snel maken dus ladies!

Als je het mij vraagt is appeltaart eigenlijk de lekkerste taart die er is. Helaas zitten er altijd wel heel veel (toegevoegde) suikers in een normale appeltaart. Gelukkig is deze appeltaart cake bijna net zo lekker en ook nog eens een stuk gezonder. De natuurlijke suikers van de appels en rozijnen zijn al zoet van zichzelf en daarom hoeft er ook geen suiker bij.

We gebruiken amandelmeel als basis. Amandelmeel bevat veel vitaminen en mineralen, is koolhydraatarm en bevat gezonde vetten. Deze cake heeft een hoge voedingswaarde en is dus een goed alternatief voor de kant-en-klare taarten. Als ontbijt, lunch of snack: eet het zoals jij ‘m het lekkerst vindt!

What you need (12 porties)

  • Kokosolie – 50 gram
  • Gemengde noten – 100 gram
  • Rozijnen – 125 gram
  • Amandelmeel – 200 gram
  • Bakpoeder – 1 theelepel
  • Kaneel – 1 eetlepel
  • Appel – 2
  • Ei – 2
  • Zout – snufje
  • Roomboter – om het bakblik in te vetten

Make, Shake & Bake

  1. Verwarm, voordat je begint, de oven voor op 180 graden.
  2. Schil de appeltjes en rasp ze boven een kom.
  3. Doe er de rozijnen, een theelepel bakpoeder, het kaneel en een snufje zout bij.
  4. Hak vervolgens de noten grof met een mes, doe deze ook in de kom en roer het goed door elkaar.
  5. Voeg het amandelmeel toe en roer dit met een lepel erdoorheen.
  6. Smelt de kokosolie in een steelpannetje of in de magnetron (goed in de gaten houden!). Vijf seconden in de magnetron is vaak al genoeg.
  7. Meng in een aparte kom de kokosolie en de eieren tot een glad mengsel.
  8. Giet dit gladde mensen bij je droge mix en schep het goed door elkaar.
  9. Vet het cake blik in en schep de mix erin. Verdeel het mengsel goed over het bakblik.
  10. Zet de cake 40 tot 50 minuten in de oven.
  11. Wil je na deze tijd weten of de cake gaar is? Prik dan met bijvoorbeeld een satéprikker in de cake. Als het mengsel aan de prikker blijft kleven is de cake nog niet gaar. Als de prikker er (enigszins) droog uit komt wel.
  12. Laat tot slot de cake afkoelen, dan is ‘ie het lekkerst!

Enjoy!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *