20 januari 2017 
1 min. leestijd

Anti winterdip ontbijt: Havermoutpap met mango en rauwe cacao

Anti winterdip ontbijt: Havermoutpap met mango en rauwe cacao
Wij houden van lekker en gezond eten, maar het moet vooral snel klaar zijn en niet te ingewikkeld. Geen poespas, maar gewoon binnen een handomdraai op tafel. Daarom vind je hier vanaf nu elke week de lekkerste recepten van Voedzaam & Snel. Kortere dagen, minder buiten zijn, minder daglicht én kou: we kunnen er niet omheen. Heb jij ook af en toe zo’n ‘blegh’ gevoel? Dit ontbijtje maakt de winter een stuk dragelijker! De zon speelt een héle grote rol in hoe we ons voelen. Dit heeft twee oorzaken: 1. Onder invloed van UV straling wordt er in onze huid vitamine D aangemaakt. Vitamine D is erg belangrijk voor onze mentale gesteldheid. Een tekort hiervan wordt in verband gebracht met depressie en neerslachtigheid. In de wintermaanden nemen we niet veel zonlicht op waardoor de hoeveelheid vitamine D in ons bloed langzaam afneemt 2. Sun is up! Move your body! De zon is van groot belang voor hoe we ons voelen. Als we de zon zien worden we vanzelf blij, vrolijk en opgewekt en krijgen we meer energie en zin om dingen te ondernemen. Is het alweer bijna zomer? Gelukkig kunnen we veel doen om een vitamine D tekort te voorkomen of te behandelen. Allereerst is het verstandig om in de winter een supplement te slikken. In onze voeding komt vitamine D maar in lage concentraties voor, daarom is een supplement een goede aanvulling. Dit houdt de waarden in ons bloed op peil en je kunt het gewoon bij de supermarkt of drogist kopen. Maar ook uit voeding kan de zonnevitamine gehaald worden, thank god. Bijvoorbeeld uit deze heerlijke havermoutpap!

What you need (1 portie)

  • Havermout – 1 deel (koffiekopje)
  • Volle melk – 2 delen (koffiekopje)
  • Mango – ½
  • Walnoten – 15 gram
  • Rauwe cacao nibs – 1 eetlepel
  • Sesamzaad – 1 eetlepel
  • Zonnebloempitten – 1 eetlepel

Make & Shake

  1. Doe de havermout en de melk in een pannetje en zet dit op laag vuur.
  2. Schil de mango en snijd het vruchtvlees van de pit.
  3. Snijd het vruchtvlees in stukjes en voeg dit toe aan je pap.
  4. Roer af en toe door het mengsel en haal het pannetje pas van het vuur als de pap mooi dik is.
  5. Voeg de rest van de ingrediënten aan de pap toe, schep door elkaar en giet het in een schaaltje. Ready to eat!

Extra tips tegen de herfstdip

  1. Duik vanavond eens niet achter de tv, maar ga een lekker lange wandeling maken of sporten.
  2. Ga hierna lekker vroeg naar bed, een goede nachtrust is heel belangrijk!
  3. Maak vervolgens de volgende ochtend deze heerlijke havermoutpap en slik een vitamine D supplement, you won’t regret it! ;)
Reactie plaatsen