Yum! Aardbeiencake met chocolade

Wij houden van lekker en gezond eten, maar het moet vooral snel klaar zijn en niet te ingewikkeld. Geen poespas, maar gewoon binnen een handomdraai op tafel. Daarom vind je hier vanaf nu elke week de lekkerste recepten van Voedzaam & Snel. Deze keer combineren wij twee van onze favoriete ingrediënten: aardbei en chocola!

Wij houden van cake, taart en eigenlijk alles wel wat lekker zoet is. Een deel van onze redactie is dan ook echt een zoetekauw, maar ondertussen weten we wel dat de standaard roombotercake en strawberry cake roll uit de supermarkt de gezondsten niet zijn. Super lekker natuurlijk, maar vooral rijk aan (toegevoegde) suikers. Maar wees gerust! Wij hebben hier uiteraard weer een heerlijke, gezondere variatie op gevonden.

Van deze chocolade aardbeien cake loopt het water ons direct al in de mond. Het nemen van een extra plak is bij deze cake al wat minder erg, maar door de havermout die je er doorheen mixt zit je ook nog eens sneller vol. Wij weten wel wat we gaan maken deze week, dus ons hoef je niet meer over te halen. 😉 Happy baking!

What you need

  • Gebroken lijnzaad – 25 gram
  • Amandelen – 40 gram
  • Kokosolie – 40 gram
  • Pure chocolade 86% – 50 gram
  • Amandelmeel – 75 gram
  • Havermout – 125 gram
  • Aardbeien – 200 gram
  • Amandelmelk – 100 ml
  • Banaan – 1
  • Ei – 2
  • Zeezout – snufje

Make, shake & bake

  1. Verwarm eerst de oven voor op 180 graden.
  2. Doe dan het amandelmeel, het gebroken lijnzaad, de havermout en een snufje zout in een kom.
  3. Hak de chocolade en de amandelen in grove stukken en doe deze bij het droge mengsel. Zet de kom even apart.
  4. Pak een kleine schaal en prak hier de banaan tot moes in. Voeg de eieren toe en kluts het door elkaar.
  5. Smelt de kokosolie kort in de magnetron (paar seconden is genoeg) en giet dit in het eimengsel in de kleine schaal.
  6. Giet het eimengsel bij het droge mengsel en meng het goed door elkaar.
  7. Giet de amandelmelk erdoorheen en roer dit goed door.
  8. Snijd de aardbeien in stukjes en schep ze voorzichtig door de mix.
  9. Doe je mengsel tenslotte in een bakblik en zet deze in de oven voor 35-40 minuten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *