#15minute meal: Mexicaanse tortilla pizza

Na een drukke dag werken of een lange dag op school heb je vaak geen tijd en zin om uren in de keuken te staan. Vandaag weer een nieuwe #15minutemeal: dit alternatieve pizzarecept staat binnen een kwartier op tafel!

Deze homemade Mexicaanse pizza heeft een bodem van tortilla. Dit healthy recept is ook zeer geschikt voor vegetariërs, want er wordt geen gebruik gemaakt van vlees, maar van peulvruchten. Peulvruchten bevatten naast eiwitten ook veel vezels en zijn daarom belangrijk voor een goede darmwerking!

WHAT DO WE NEED (voor 2 personen)

  • 400 gram Mexicaanse roerbakmix
  • 125 gram kidneybonen
  • 4 tortilla wraps
  • 15 gram Tex mex enchilada mix (de helft van het zakje)
  • paar eetlepels tomatenpuree
  • geraspte kaas (hoeveelheid naar keuze)

MAKE, SHAKE & BAKE

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Bak de groentes uit de Mexicaanse roerbakmix even op middelhoog vuur tot het geheel een beetje geslonken is.
  3. Voeg de kidneybonen toe aan het groentemengsel.
  4. Voeg de helft van het zakje Tex mex kruiden toe aan het groentemengsel
  5. Besmeer de tortilla’s met een laag tomatensaus.
  6. Beleg ze vervolgens met het groentemengsel en strooi tot slot wat geraspte kaas eroverheen.
  7. Bak de tortilla pizza’s in de oven voor ongeveer vijf tot tien minuten. Blijf ze in de gaten houden want ze mogen natuurlijk niet verbranden.
Facebook Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *